Què fem?

El club organitza cada temporada activitats d’esquí alpí, freesky i de surf de neu, amb una durada aproximada de 60 dies, cada cap de setmana i les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa. Un centenar de nens i de joves entre els 4 i els 18 anys fan aquestes activitats.

Esquí Alpí

La pràctica de l’esquí alpí s’estructura en grups de diferents nivells: inicial, mitjà, alt i competició. La pràctica de l’snowboard s’organitza en un grup específic. Els grups més nombrosos són els de tecnificació, que tenen un horari d’estada a pistes de 9 a 14 hores. Es disposa d’un professor per cada 12 cursetistes, com a màxim.

Jardí de neu i Raquetes

Per als mes menuts, hi ha activitats d’esquí “jardí de neu”, amb una durada aproximada de 25 dies. Es fa tots els diumenges de temporada i també cada dos dies en vacances escolars en horari d’11 a 14 hores. Per als adults s’ofereixen activitats de 25 dies. L’horari a les pistes és de 10 a 13hores. També hi ha un grup de raquetes de neu , que te el seu calendari propi de sortides.

Competicions organitzades per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern

El Club Esquí Llívia participa en les competicions organitzades per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern: Circuit d’esquí alpí, Alevins, Interclubs d’esquí alpí, i també organitza o col·labora en les curses GP Cerdanya, de la que aquest any serà la 11èna edició i el Trofeu Vila de Llívia, del que se celebrarà aquest hivern la 12à edició.

Altres activitats

Altres activitats són la Cursa Social en la que hi participen tots els socis que ho desitgin i el dinar social de final de temporada amb el lliurament de premis i regals. També celebrem amb activitats concretes, les festes de Nadal i el Carnestoltes entre d’altres.

La darrera setmana de Juny, els cursetistes que ho desitgen, realitzen una estada d’una semana als Alps i a l’Octubre una sortida a la snowzone de Madrid.

El Club d’Esquí Llívia també ha organitzat les quatre edicions celebrades del Welcome Winter Llívia, que ja és un referent dels esports de neu a Catalunya i que marca l’inici de la temporada d’esquí.

Qui som?

L’activitat del Club d’Esquí Llívia se centra en els esports relacionats amb la neu. Esquiem a les estacions de Neus Catalanes i Masella simultàniament. El nostre objectiu és que nens i nenes de totes les edats millorin el seu esquí i gaudeixin de la neu i la muntanya en un ambient familiar. També que aprenguin a entrenar, conviure i si ho desitgen a competir.

Tenim 17 anys d’experiència i el club el formem un centenar de socis. La Junta Directiva està formada per pares i mares de cursetistes i per altres socis que practiquen l’esquí alpí des de fa molts anys. Ens financem amb una quota anual, les cuotas d'activitats que fan els socis i els seus fills, les activitats que organitza el club durant tot l’any i els patrocinadors.

Actualment el Club disposa d’un coordinador esportiu i de vuit entrenadors titulats per la pràctica de l’esquí alpí, freeski, i snowboard. Tots tenen una àmplia experiència en esports de neu.

La passada temporada vàrem tenir més de 100 nens i nenes. El club els proporciona l’anorak i el pantaló d’esquí de manera gratuïta i facilita el transport en autocar a les pistes.

Com ens financiem?

  • Una petita quota anual. Segons les activitats que realitzin.

Per on ens movem?

Una desena d’ estacions d’esquí que sumen més de 300 km de pistes, més de 100 remuntadors i 1300 canons de neu que ens proporcionen una temporada amb 60 dies d’esquí.

Les activitats d’esquí alpí, surf de neu, Freesky i raquetes de neu es desenvolupen a les estacions de les Neiges Catalanes, situades a la Cerdanya francesa i al Capcir: Porté-Puimorens, Font Romeu-Pyrénées 200, Les Angles, Formigueres, Puyvalador, La Quillane i Sant Pierre dels Forcats-Cambre d’Aze. El Club també esquía a l’estació de Masella, situada a la Cerdanya.

Breu història del Club

El CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA fou refundat l'octubre de l'any 1998.

L'activitat principal del CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA són tots aquells esports relacionats amb la neu, concretament la pràctica de l'esquí alpí. Igualment es practiquen altres esports com el muntanyisme i el passeig amb raquetes de neu. Una de les activitats, dins la pràctica de l'esquí alpí, és la competició.

L’esquí alpí i les raquetes de neu es practiquen en les estacions d'esquí de la Catalunya Nord, a Porté-Puymorens, a Puigmal, a Les Angles, a Font Romeu - Pyrénées 2000, a Formiguères, a St. Pierre dels Forcats - Eyne i a Puyvalador, pistes situades a la Cerdanya francesa i al Capcir.

El CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA pertany a la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH).

Actualment, el club disposa de un Coordinador Tècnic i de vuit entrenadors diplomats per a la pràctica de l'esquí alpí, del freestyle. Tots ells tenen una àmplia experiència en esports de neu. El Coordinador Tècnic és en Carles Giménez.

El Club el formem una centena de socis familiars. La passada temporada varem tenir uns 130 nens i nenes. El Club organitza cada temporada unes activitats d’esquí alpí. Aquests cursets tenen una durada aproximada de 45 dies: cada cap de setmana, vacances escolars de Nadal i vacances escolars de Setmana Santa. Actualment, mes de un centenar d'infants fan aquests cursets: uns cent deu practiquen l'esquí alpí i uns vint practiquen.

La pràctica de l'esquí alpí s'estructura en cinc grups de diferents nivells: jardí de neu, nivell inicial, nivell mitjà, nivell alt i competició. El Club posa a l'abast dels cursetistes el transport mitjançant autocar fins a les pistes d'esquí.

Cada any, pels voltants de Setmana Santa, el Club organitza un campionat social en què poden participar tots aquells socis que ho desitgin.

El CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA participa en les competicions organitzades per la FCEH: Circuit d'esquí alpí, Alevins, Interclubs d'esquí alpí.

Igualment, el CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA organitza cada temporada l'esquiada del soci, passeigs amb raquetes de neu, esquí de muntanya, i diferents excursions. Totes aquestes activitats es realitzen amb els corresponents monitors diplomats i guies de muntanya.

La Junta Directiva està formada tant per pares de cursetistes com per persones que practiquen l'esquí alpí des de fa mots anys. La seva vocació és la de fer créixer el nombre d’associats fins a la centena i fer créixer el nombre de cursetistes per a arribar a assolir un nom reconegut en el món de la competició. És voluntat dde la Junta que el nom del CLUB D'ESQUÍ LLÍVIA sigui reconegut com el d'un gran Club, tant a la vila de Llívia, en la qual té la seu social i d'on pren el seu nom, com a tota la Cerdanya i en tot el món de l'esport.